11mei

Leerplicht en Corona

Het basisonderwijs is weer van start gegaan! Een update over Corona en leerplicht - maandag 11 mei 2020

Lees meer
14nov

De open dagen komen er aan!

Als je je aan het oriënteren bent voor een vervolgstudie, kun je handig gebruik maken van de open dagen van verschillende scholen én opleidingen. Zie bijgevoegde websites voor de actuele informatie.

Lees meer
14nov

Ondertekening verzuimconvenant mbo Zuid-Limburg

Op 13 november 2019 ondertekenden onderwijsinstellingen en gemeentes in Zuid-Limburg het verzuimconvenant mbo. In dit convenant spreken het Citaverde College, VISTA College en de Zuid-Limburgse gemeentes, vertegenwoordigd door de drie centrumgemeentes, af dat verzuim van leerlingen van 18 jaar en ouder geregistreerd en onder andere sneller gemeld wordt.

Lees meer
07okt
Week van het zorgeloze kind

De Week van het Zorgeloze Kind van start

De Week van het Zorgeloze Kind is van start gegaan. Van maandag 7 oktober tot en met vrijdag 11 oktober 2019 organiseren Xonar en Movare met diverse jeugdzorgorganisaties (waaronder Mondriaan), onderwijsinstellingen, welzijns- en kinderopvangorganisaties in Zuid-Limburg de Week van het Zorgeloze Kind. Door heel Parkstad zijn er in die week bijeenkomsten en workshops gepland.

Lees meer
19aug

De scholen zijn weer begonnen!

We wensen alle leerlingen en studenten veel succes komend schooljaar! Zet 'm op!

Lees meer
30jul

Startklassen van start schooljaar 2019-2020

Met ingang van het nieuwe schooljaar starten in de regio Parkstad Limburg ‘startklassen’. Een startklas is een plek voor 4 jarige kinderen die een specifieke onderwijs- en zorgondersteuning nodig hebben.

Lees meer
16jul

Telefonische bereikbaarheid in de zomervakantie

In de zomervakantie zijn wij 's ochtends telefonisch bereikbaar.

Lees meer
12okt

Jij bent hun held!

Zoals wellicht bekend trekken de Parkstadgemeenten gezamenlijk op in de strijd tegen kindermishandeling. Om die samenwerking kracht bij te zetten verschijnen het komende jaar tien publicaties over dit onderwerp in de weekkranten van 1Lokaal. De eerste is deze week verschenen.

Lees meer
05sep

De scholen gaan weer van start.

Bureau VSV wenst iedereen een goede start en een fijn schooljaar toe!

Lees meer
25jul

Fijne vakantie!

De zomervakantie is voor de meesten begonnen. We wensen iedereen een heerlijke zonnige vakantie toe! Bureau VSV is van 1 augustus tot en met 26 augustus telefonisch beperkt bereikbaar: van 8.30u tot 12.30u.

Lees meer